Alle scholen welkom op Muiderslot

Vervolg van de voorpagina

GOOISE MEREN Het Muiderslot reageert zeer verheugd op het nieuws dat de 'prettaks' wordt afgeschaft. Museumdirecteur Bert Boer wil met de besparing alle 22 basisscholen in de gemeente structureel uitnodigen voor een bezoek in schoolverband.

"Ja, wij zijn hier heel blij mee. Ik ben altijd tegenstander geweest van het belasten van een museumbezoek. Wij hebben ongeveer 15 jaar vermakelijkhedenretributie betaald. Dat was een bedrag van 70.000 euro. Eerder werd al bekend dat onze eerste 60.000 bezoekers vrijgesteld zouden worden. Met die 50.000 euro die we hiermee zouden besparen hebben we besloten om de entreeprijs voor kinderen niet te verhogen. Nu de laatste 20.000 euro ook niet betaald hoeft te worden kunnen we de scholen uitnodigen. Dat aanbod staat en hierover heb ik al contact gehad met de wethouder."

Bijdrage

Wethouder Franx heeft de opdracht gekregen om in gesprek te gaan met zowel Muiderslot als Oud Valkeveen om de band te versterken en om te kijken of deze twee werkgevers een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Beide partijen hebben aangegeven hiervoor open te staan.

Bert Boer: "We hebben bijvoorbeeld al stagiaires die meelopen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bijvoorbeeld in de tuin werken. Ik sta daar zeker voor open en vind ook dat wij een maatschappelijke functie hebben."


Gemeenteraad is te volgen via
livestream

GOOISE MEREN De gemeenteraad is voortaan via een livestream ook vanuit huis te volgen. Vanaf april zullen ook de thema-avonden in de andere zalen worden uitgezonden.

Alles is ook de volgende dag terug te kijken op de website. Doorspoelen, items per stuk bekijken en de stemmingen zullen hier makkelijk te vinden zijn. De eerste bevindingen waren ronduit positief, zo laat de gemeente weten.

De link naar de vergadering is te vinden via de gemeentelijke website bestuur.gooisemeren.nl.