Optreden in een woonkamer bij 'Gluren bij de Buren'.
Optreden in een woonkamer bij 'Gluren bij de Buren'.

120 optredens bij 'Gluren bij de Buren'

GOOISE MEREN De tweede editie van het woonkamerfestival 'Gluren bij de Buren' is op zondag 11 maart in wijken van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Dit jaar worden er maar liefst veertig woonkamers omgetoverd tot poppodium.

Bij Gluren bij de Buren worden de woonkamers omgetoverd tot een tijdelijk podium met een zeer intiem karakter. Tijdens het woonkamerfestival kan er gratis gegluurd worden in woonkamers tussen 13.00 en 18.00 uur. Met maar liefst 120 optredens, uiteenlopend van klassieke muziek tot koren, jazz tot musical en van singer-songwriters tot theatermakers: er zijn voor jong en oud leuke optredens. Kom langs en laat je verrassen door de Gooise gastvrijheid.

Programmakrant

Waar kan er allemaal gegluurd worden? Dat is te lezen in de programmakrant die in de bibliotheek, het gemeentehuis, de VVV en diverse winkels in Naarden en Bussum klaar ligt om mee te nemen naar huis. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan Ellen Mouthaan, de hoofdsponsor. Ook worden de kranten verspreid door de deelnemende woonkamers.

Vloerkleed en bank

Het vloerkleed is het podium, de bank de tribune en voornamelijk lokale artiesten spelen gedurende de dag drie voorstellingen van 30 minuten. Elke huiskamer, groot, klein, mooi, lelijk - het maakt niets uit - is te bezoeken voor 10 tot 100 mensen per optreden. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan vijf minuten fietsen van elkaar af liggen, is het mogelijk om ongeveer zeven voorstellingen te bezoeken tijdens het huiskamerfestival.

Laagdrempelig

Gluren bij de Buren is voor iedereen gratis toegankelijk om zo de laagdrempeligheid te waarborgen. Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom, initiatiefnemers en organisatoren: "De eerste Gluren bij de Buren in Gooise Meren was zeer succesvol en we kregen veel positieve reacties van buurtbewoners die nog niet eerder bij hun buren thuis waren geweest, nieuwe contacten hebben gelegd en genoten hebben van alle optredens. Daarom organiseren we dit jaar weer het huiskamerfestival. En we zijn trots op de ruim 300 inwoners uit Gooise Meren die zich actief inzetten voor Gluren bij de Buren als gastheer, gastvrouw of als artiest. Dankzij hun enthousiasme én de hulp van sponsors hebben we dit weer kunnen realiseren."
De allerlaatste nieuwtjes kunnen worden gevolgd op de Facebookpagina glurenbijdeburengooisemeren of kijk op www.glurenbijdeburen.nl voor het volledige programma.