Alle lijsttrekkers, behalve CU en BSOV, zitten al in de raad.
Alle lijsttrekkers, behalve CU en BSOV, zitten al in de raad. Foto: Bob Awick

Burgemeester Han Ter Heegde:
'U als kiezer bent de gemeente'

Tien politieke partijen zullen de komende tijd flink actie gaan voeren. Doel is om iedereen op woensdag 21 maart naar de stembus te krijgen.

GOOISE MEREN De lijsttrekkers hebben zin in de gemeenteraadsverkiezingen die dit jaar gehouden worden op woensdag 21 maart. De laatste verkiezingen waren in november 2015 toen de eerste raad voor Gooise Meren werd gekozen.

De komende tijd zullen de leden volop plekken in de gemeente bezoeken om kiezers aan zich te binden. Donderdag 8 maart doen ze ook allemaal mee aan het grote verkiezingsdebat in het gemeentehuis in Bussum. Hiervoor zijn alle inwoners uitgenodigd. Dit jaar doen tien partijen mee.

Op de foto

Op de foto zien we van links naar rechts, van boven naar beneden de volgende personen: Jos de Lange (CDA), Rolien Bekkema (PvdA), Marieke Munneke Smeets (Hart voor BNM), Jan Portengen - die tijdelijk de zieke wethouder Gerben Struik vervangt (GroenLinks) - en Alexander Luijten (VVD).
Op de onderste rij zitten Roel Kamphuis (ChristenUnie), Andreas van der Schaaf (50PLUS), Jelmer Kruyt (Goois Democratisch Platform) en Maarten Balzar (D66).
Op de foto ontbreekt Donalda Kriek, lijsttrekker van BSOV (Behoud Speelpark Oud Valkeveen). Deze partij en de lijsttrekker komen nergens opdagen. Het is de vraag of ze überhaupt doorgaan nu de vermakelijkhedenretributie wordt afgeschaft, het enige punt waar ze zich voor inzetten. Hun kandidaten wonen niet in de gemeente Gooise Meren.
Burgemeester Han ter Heegde is erg content dat er bij deze gemeenteraadsverkiezingen tien partijen meedoen. Hij zegt: "Zo hebben de inwoners tenminste echt wat te kiezen." Ter Heegde hoopt dat een groot aantal bewoners naar de stembus zal gaan. "Mensen denken vaak dat de burgemeester of de wethouders bepalen wat er gebeurt, maar dat doet de gemeenteraad. De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente. Het gaat ook ergens om. Om scholen, om wegen, maar ook om de zorg. En daar kun je door te stemmen direct invloed op uitoefenen. U als kiezer bent de gemeente", zo zegt Ter Heegde.

Bekijk op gooitv.nl meer over wat de burgemeester zegt over de verkiezingen.

Tien partijen doen mee aan de verkiezingen op woensdag 21 maart