Kieslijsten zijn bekend, strijd om 31 zetels in de gemeente start

GOOISE MEREN De kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gooise Meren op 21 maart zijn vrijdag officieel vastgesteld door het centraal stembureau. Tien partijen dingen naar de gunst van de kiezer.

De VVD heeft vijftien kandidaten op de lijst met veel bekende gezichten. Lijsttrekker is Alexander Luijten, die ook wethoudersambities heeft. D66 heeft maar liefst 40 kandidaten, waaronder wethouder Hendrik Boland. Het CDA telt 22 namen op de lijst, waarvan de oudste uit 1933 komt.
De PvdA telt 32 leden, met Rolien Bekkema aan het roer. Voormalig lijsttrekker Lars Voskuil is nu lijstduwer. Op de lijst van GroenLinks prijkt opeens de naam van René Sweijen op plek 21, die nu nog in de raad zit voor Gewoon Gooise Meren. Gerben Struik, de huidige wethouder, is lijsttrekker. Hart voor BNM wordt aangevoerd door Marieke Munneke Smeets. Er zijn 34 kandidaten, maar niemand uit Muiden of Muiderberg.
Partij 50PLUS heeft zeven kandidaten waarbij de huidige nummer 1, Arno Haye, het stokje heeft gewisseld met de nummer 2. Dit betekent dat Andreas van der Schaaf lijsttrekker is. De ChristenUnie heeft dertien kandidaten en hoopt weer terug te komen in Gooise Meren, waar ze nu niet vertegenwoordigd zijn.
Het GDP (Goois Democratisch Platform) heeft veel bekende namen op de lijst en wordt aangevoerd door Jelmer Kruyt. Ook de huidige raadsleden Erik-Pieter Vlaanderen en Jan Kwekkeboom (voorheen van de ouderenpartij) doen voor deze partij mee.

De nieuwe partij BSOV (Behoud Speelpark Oud Valkveen) heeft vier mensen gestrikt. Donalda Kriek uit Amsterdam is de (jonge) lijsttrekker. De overige drie kandidaten van deze partij wonen ook niet in Gooise Meren. Nummer vier op de lijst is de bedrijfsleider van het park. Ze hebben allemaal een intentieverklaring moeten ondertekenen dat wanneer ze gekozen worden, zij naar Gooise Meren zullen verhuizen.

Debat

Op donderdag 8 maart verzorgt de gemeente Gooise Meren een lijsttrekkersdebat. Dit debat is openbaar toegankelijk en wordt gehouden in het gemeentehuis in Bussum.

Gemeente houdt op 8 maart een verkiezingsdebat