Heidezicht gaat maandag open

BUSSUM De geheel verbouwde speelplaats annex lunchroom opent maandag 19 februari de deuren voor bezoekers.

Paviljoen Heidezicht was een jaar gesloten omdat de exploitant toen een faillissement aanvroeg, waarna de deur meteen op slot ging. Heidezicht werd door de gemeente verkocht aan de mensen achter de 's-Gravelandse natuurspeelplaats Brambergen. Heidezicht is van top tot teen verbouwd. "We kunnen haast niet wachten om van start te gaan", vertelt Sem Harten. "We hebben het al aan enkele mensen laten zien, zoals onder meer aan een groepje buurtbewoners. Ze waren erg enthousiast."


Jongen (14) zwaar toegetakeld

BUSSUM Twee gemaskerde mannen hebben vorige week woensdagavond rond half tien 's avonds een 14-jarige jongen zwaar toegetakeld na een straatroof. Dat gebeurde ter hoogte van het Vijverpark in Bussum-Zuid.

De tiener zat op een bankje ter hoogte van het park toen de twee mannen op hem af kwamen lopen. Hij werd vastgepakt en meerdere malen tegen zijn hoofd geslagen. De daders beroofden hem vervolgens van een tas en sloegen daarna op de vlucht door het park. Agenten vonden de tiener gewond op de grond, hij was wel aanspreekbaar, maar werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Naar de daders wordt nog gezocht. Het gaat om twee gemaskerde mannen die donker gekleed waren. Eén van hen was ongeveer 1.75 meter lang en had een fors postuur. Van de ander is geen duidelijk signalement. Tips zijn welkom op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


Autokraker opgepakt

BUSSUM Agenten hebben vorige week aan de Kerkstraat een autokraker gepakt.

De agenten zagen een man die plots wegrende en zich verstopte achter geparkeerde auto's. De agenten vonden de man met een navigatiesysteem in zijn handen. Ook werd een tas met een hamer en enkele andere gestolen spullen gevonden. In totaal bleken vier auto's bij Scapino open te zijn gebroken.