Erop of eronder voor Oud Valkeveen

GOOISE MEREN Stemt de gemeenteraad vanavond (woensdag) in met de vermakelijkhedenretributie voor speelpark Oud Valkeveen? Of zal het tij keren en krijgt de ondernemer zijn zin en wordt de taks afgeschaft? Inmiddels zijn de kosten die de gemeente maakt voor Oud Valkeveen in kaart gebracht.

Hieruit blijkt dat de gemeente 330.000 euro uitgeeft vanwege de 'vermakelijkheden'. Het geld wordt met name uitgegeven aan het onderhoud van wegen (136.000 euro). Tel daar nog andere kosten voor infrastructuur bij op en je hebt een bedrag van twee ton. Ook zijn er kosten voor promotie via de VVV, een bedrag van 20.000 euro, en veiligheidskosten voor zaken zoals politie en brandweer. Dat gaat om een bedrag van meer dan 40.000 euro.
Oud Valkeveen wil de retributie van ongeveer 60 cent per bezoeker niet doorberekenen in de entree. Ze dreigen hierom zelfs het park niet open te gooien in het voorjaar. De raad heeft in de begroting wel rekening gehouden met de inkomsten via de retributie. De raad moet dus beslissen of ze achter hun eerder besluit blijft staan, met een alternatief wil komen of de retributie afschaft. De raad is in ieder geval flink verdeeld. Zo wil de VVD de bezoekers laten betalen en niet de inwoners. D66 wil de prettaks schrappen en het CDA komt met een alternatief plan. Woensdag wordt er gestemd.

5