Rosita Steenbeek komt langs bij Koningskamer.
Rosita Steenbeek komt langs bij Koningskamer. Foto: Art Khachatrian

Koningslezing gaat over compassie

BUSSUM Schrijfster en Rome-kenner Rosita Steenbeek houdt voor de Koningskamer op donderdag 15 februari een lezing over 'Compassie' naar aanleiding van haar essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2017.

Compassie, het vermogen om medeleven te hebben met anderen en met jezelf, was het onderwerp dat centraal stond tijdens de Maand van de Spiritualiteit, waarvoor Rosita Steenbeek eerder al het essay schreef. Tijdens de lezing vertelt Rosita over de essentie van compassie, die volgens haar ligt in het (bijbel)citaat 'Heb uw vijanden lief' en neemt het publiek mee in haar gedachtegang.
"Met of zonder geloof, in deze tijd is dit een aansporing die betekenisvoller is dan ooit. We scheren groepen te veel over één kam; zo kan en mag het niet in deze wereld", aldus Rosita Steenbeek.

De laatste vrouw

Rosita debuteerde in het jaar 1994 met haar roman 'De laatste vrouw', die in veel talen vertaald werd en waarmee zij internationale bekendheid verwierf. In de jaren erna volgden diverse romans en ook boeken over Rome, de stad waar zij sinds 1985 woont.
In haar laatste roman 'Rose ' vertelt Rosita over het bewogen levensverhaal van haar grootmoeder en de lotgevallen van haar Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De lezing begint om 20.00 uur aan de Koningslaan 2b. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop via www.koningskamer.nl en bij Boekhandel Los aan de Nassaulaan 33. Aan de deur kost een kaartje 12,50 euro.