Roken straks verboden op sportpark Gooische

BUSSUM Even een sigaretje opsteken langs de kant van het hockeyveld van Gooische? Dat mag vanaf maart niet meer. De Bussumse hockeyclub maakt het sportcomplex grotendeels rookvrij.

De hockeyclub wil voorkomen dat er gerookt wordt op de momenten dat er jeugd rondloopt op het sportpark. Dat betekent dat er op doordeweekse dagen tot 20.00 uur, op zaterdag de hele dag en op zondag tot 12.00 uur niet gerookt mag worden. De hockeyclub doet dat als proef; aan het eind van het seizoen volgt een evaluatie.
Het rookvrij maken van het sportpark wordt gedaan om jongeren niet in aanraking te laten komen met rookgewoontes, omdat een gezond leefmilieu en een gezonde levensstijl ten goede komen aan de jeugd. Dat moet leiden tot een 'rookvrije generatie', waar landelijk aan gewerkt wordt. Helemaal rookvrij wordt het sportcomplex niet meteen. Verstokte rokers kunnen wel een sigaretje opsteken op een daarvoor bestemde rookplek, maar wel uit het zicht.


Deel Zwarteweg maand lang afgesloten

BUSSUM Een deel van de Zwarteweg wordt vanaf vandaag wegens werkzaamheden een maand lang afgesloten.

Er wordt ondergronds gewerkt aan het riool tussen de Albert Grootlaan en de Nagtglaslaan, die tot halverwege maart afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid over de Groot Hertoginnelaan, Meerweg, Nieuwe 's-Gravelandseweg en Slochterenlaan.


Lancering van Stemwijzer

GOOISE MEREN Bewoners die nog geen idee hebben op wie ze willen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, kunnen vanaf volgende week woensdag meedoen aan de Stemwijzer.

De Stemwijzer geeft stemadvies na het beantwoorden van een reeks stellingen over actuele gemeentelijke onderwerpen. Aan de hand van de antwoorden wordt aangegeven welke partij daar het meest mee overeenkomt.