Babak-o-Doestan met 'Mijn hart zoekt'.
Babak-o-Doestan met 'Mijn hart zoekt'.

Vrijdag 9 februari

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

Van 10.00 tot 12.00 uur zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden.

Zaterdag 10 februari

Repair Café Bussum

10:00 uur | Denksport Centrum Bussum

Bezoekers zijn welkom voor advies of om samen met de reparateurs kleine defecten te repareren aan kledingstukken, tassen, huisraad en huishoudelijke apparaten. Ook voor fietsen en kleine elektronica.

Manfulness, krachtig man-zijn

12:30 uur | Jachthaven Naarden

Manfulness is voor mannen die willen werken aan hun cognitieve, emotionele en lichamelijke ontwikkeling met als doel minder stress, meer focus en een groter algemeen gevoel van welbevinden. Kennismaken met Manfulness van Yogastudio Werk met Yoga? Reserveer dan een plek via werkmetyoga.nu/manfulness. De kosten zijn € 35,-.

OPEN DAG EHBO RODE KRUIS

15:30 uur | Rode Kruis Bussum

Zelf een keer proberen te reanimeren op een oefenpop? Leren hoe je iemand helpt die zich verslikt of hoe je iemand in de stabiele zijhouding kan leggen? Of ben jij een ouder, verzorger, opa of oma die er belang bij heeft te weten hoe te handelen bij ongevallen bij baby's en kinderen?

Billie - Lady Sings the Blues

20:15 uur | Spant! Bussum

'The Legends' zijn terug met een nieuw programma: 'Billie!' over The lady who sang the blues en andere diva's in de glorietijd van de jazz en soul van de vorige eeuw.

Zondag 11 februari

Inspirerende lezingen

10:30 uur | de Besant Hall

Lezing Kabbala en Archetypen door Magda van der Ende. Zoals iedere spirituele weg heeft ook de kabbala, deel van de Joodse mystiek, bewustwording tot doel.

Henk de Jonge 'Expectations Black & White'

15:30 uur | DeMess Naarden

Het recital is een collage van bekende en minder bekende composities. Henk speelt zowel klassieke werken van onder andere Beethoven, Chopin en Durand, als jazzy-achtige composities van Forsythe, Masman en Antheil. Gertian Maassen begeleidt met teksten en anekdotes.

Maandag 12 februari

Kinderkoor Bussum

16:00 uur | Gooische Muziekschool Bussum

Kinderkoor Bussum is voor kinderen van groep 2 t/m 4 en groep 5 t/m 8. De koren treden op 24 maart, 14 april en 2 juni op. Repetities Koor 1 van 16.00 - 16.45 uur en Koor 2 van 16.45 - 17.30 uur. Kosten € 15.

Adempauze - Afhankelijkheid

20:30 uur | Koningskamer Bussum

Stilte, live muziek, gedicht, tekst en enkele gedachten over thema's die ons bezig houden. Een moment van rust en bezinning. Na afloop een glas wijn.

Bruisend Berlijn

20:00 uur | Bibliotheek Bussum

Lezing van Wim Dooge over virtuele wandeling door Berlijn met bijzondere plekken.

Stilte maaltijd

18:30 uur | AC Jan Ligthart Bussum

Samen in stilte eten, een meditatief moment Maaltijd is veganistisch. Aanmelden: 035-6317068 of lisa@indeolmen.nl.

Woensdag 14 februari

Wandeltocht

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Vertrek vanaf Mackaylaan. Contactpersoon Gré Poort: 035-6951686.

Businessnetwerk rijker

7:00 uur | NH Hotel Naarden

Wil je vrijblijvend aanschuiven en lokale ondernemers ontmoeten en zaken doen tijdens het lanceringsontbijt? Je kunt je opgeven via www.bniforte.nl of www.facebook.com/bniforte.naarden.

ASGM MUseumbezoek

10:00 uur | Station Naarden-Bussum

Bezoek aan het Museum voor Volkenkunde in Leiden over Sieraden Makers en Dragers. Informatie bij Rita 06-81855544 of Truus 035-6920694.

Bridgen

19:30 uur | Het Trefpunt Bussum

Terug van weggeweest! Bridgeclub Trefpunt bridget weer en alle bridgers zijn welkom. Informatie via 035 6940321.

Amalia door Bredius- en Vondelkwartier

14:00 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Chris Leenders van Historische Kring Bussum vertelt over deze wijken aangelegd 1900/80: de afgegraven zanderijsloten, aanleg van Brediusweg, Bilderdijkpark, waterpartijen, hotels in de omgeving, gevarieerde architectuur van de villas. Entree €6,-.

Koningslezing: Rosita Steenbeek

20:00 uur | Koningskamer Bussum

Rosita Steenbeek is schrijfster en woont in Rome. Voor de Maand van de Spiritualiteit 2017 schreef ze een essay over compassie. De essentie ligt voor haar in het Bijbelcitaat 'Heb uw vijanden lief'. Ze vertelt ons hierover.

Mindful Pubers en Opvoeden

20:00 uur | Heart to Heart, Centrum voor welzijn en Inspiratie

Workshop over de kracht van mindfulness bij de opvoeding van kinderen. En wat kan mindfulness toevoegen aan het welzijn van puber(s)? De avond is gratis, wel graag even een plekje reserveren via pvanhameren@mindandmore.nl.

Babak-o-Doestan 'Mijn hart zoekt'

20:30 uur | DeMess Naarden

Een zoekend hart, een rusteloze ziel, verlangen, een houden van, gemis, hoop, een moment van geluk. Het klinkt wellicht anders in het Perzisch, maar het voelt niet veel anders...