Na donderdag meer bewolking en afnemende vorst

Als de dagen lengen gaat de winter strengen, luidt het gezegde. Voor deze week gaat dat op. Een brug van hoge luchtdruk tussen het Azorenhoog en een Russisch hogedrukgebied zorgt voor een koude oostelijke stroming. Na donderdag schuift de hogedrukzone naar het zuiden. De stroming wordt dan zuidwestelijk. De vorst tempert en er komt wat meer bewolking.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag vriest het bij circa -6 graden matig. Overdag is het vrij zonnig. De temperatuur loopt op naar + 3 graden. De matige oostenwind draait overdag naar zuid. In de nacht naar vrijdag vriest het bij -3 à -4 graden nog licht. Overdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen of natte sneeuw. In de middag wordt het omstreeks +3 graden.

Het weekeinde

Zaterdag lijkt overwegend droog te verlopen. In de nacht vriest het licht (-3 graden, overdag oplopend naar circa +4 graden. Er is bewolking met af en toe zon. De matige zuidwestenwind neemt zondag iets in kracht toe. Er volgt meer bewolking met kans op regen, lokaal eerst natte sneeuw. In de nacht daalt het kwik tot rond het vriespunt. Overdag wordt het zo'n +5 graden.

Weetje

In deze februariweek schijnt de zon volop en het is enkele dagen droog. Een ommezwaai, want zowel december als januari was zeer somber en zeer nat. Samen waren deze beide maanden met in totaal 72 zonuren veruit de somberste tot dusver van deze 21e eeuw. Normaal is 112 zonuren. Tevens waren ze met circa 220 mm neerslag in onze regio de natste tot dusver.