Partijen op weg naar verkiezingen

GOOISE MEREN De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op woensdag 21 maart gaan we naar de stembus om de volgende gemeenteraad van Gooise Meren te kiezen.

Alle kandidatenlijsten zijn dinsdag (gisteren) ingeleverd. Dit keer doen er tien politieke partijen mee aan de verkiezingen. Er is plaats voor 31 raadsleden. Wie dat worden hangt compleet af van de verkiezingsuitslag. De zittende partijen die meedoen zijn: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, 50Plus en Hart voor BNM. De partij Gewoon Gooise Meren verlaat de raad en doet niet mee aan de verkiezingen.

Dan zijn er nog de nieuwkomers: Goois Democratisch Platform (GDP), de ChristenUnie en Behoud Speelpark Oud Valkeveen (BSOV).

Tv-debat

Aftellend naar de grote dag van de stembusgang zetten BussumsNieuws, NaarderNieuws, MuiderNieuws en GooiTV de lijsttrekkers van de politieke partijen tegenover elkaar. De partijen stellen zich voor en debatteren over enkele stellingen. Deze week: Jos de Lange van het CDA en Jelmer Kruyt van het GDP. Over de staat van Gooise Meren, volgende gemeentefusies en verkeer en parkeren. De gehele uitzending is overigens ook terug te kijken op gooitv.nl of op de website van deze krant.

3