Mevrouw Beijdals werd verrast met een bezoek van de burgemeester.
Mevrouw Beijdals werd verrast met een bezoek van de burgemeester. Foto: Gemeente Gooise Meren

Burgemeester brengt eerst ID-kaart langs

BUSSUM De 80-jarige mevrouw Beijdals kreeg afgelopen vrijdag haar nieuwe identiteitskaart overhandigd door burgemeester Han ter Heegde.

"Ik had verwacht dat een bezorger van de AMP-groep voor de deur stond, maar tot mijn verrassing was het de burgemeester", vertelt een enthousiaste mevrouw Beijdals. "En ik kreeg ook nog een bos bloemen. Echt geweldig."

Inwoners van Gooise Meren kunnen hun paspoort of identiteitskaart laten bezorgen. Dit kan ook 's avonds en in het weekend en waar je maar wilt: bij je thuis, op je werk, dat maakt niet uit. Voor het aanvragen van een paspoort of een identiteitskaart hoef je vanaf nu alleen nog maar naar het gemeentehuis om je pasfoto af te leveren en een vingerafdruk te laten scannen. Je hoeft dus niet een week later terug te komen om je bestelde paspoort op te halen. Voor 10 euro wordt het naar je toe gebracht. Dat hoeft natuurlijk niet: afhalen mag nog wel gewoon. De bezorgservice is er voor iedereen, maar is vooral voor mensen die slecht ter been zijn. De bezorging wordt gedaan door de AMP Groep. Dit bedrijf heeft veel ervaring met het bezorgen van vertrouwelijke documenten zoals paspoorten en identiteitsbewijzen.