Wethouder Gerben Struik is ernstig ziek en neemt time-out

BUSSUM Bij GroenLinks-wethouder Gerben Struik is kanker geconstateerd. "Ik ben direct geopereerd en er is meteen begonnen met chemotherapie. Ik houd me vast aan het feit dat het goed te behandelen is. De komende maanden moet ik een time-out nemen. Alleen zo kan ik goed genezen."

Tijdens zijn afwezigheid zullen de andere leden van het college van B en W de portefeuille van Struik waarnemen. Burgemeester Han ter Heegde wenst namens het college Struik spoedig beterschap toe en veel sterkte voor hem en zijn gezin. De fractie en het bestuur van GroenLinks laten weten geschrokken te zijn van het bericht. Tegelijk is de partij hoopvol dat de wethouder volledig zal genezen. Struik blijft lijsttrekker van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Tijdens zijn afwezigheid neemt de nummer twee van de lijst, Barbara Boudewijnse, zijn taken als lijsttrekker over.


Misdrijven zijn gedaald

GOOISE MEREN Er waren het afgelopen jaar minder misdrijven dan het jaar daarvoor. Het totale aantal daalde het afgelopen jaar voor Gooise Meren met 8 procent. Dat maakt de gemeente bekend aan de hand van de laatste gegevens van de politie.

Er vonden afgelopen jaar 2692 misdrijven plaats. Een jaar eerder waren dat er nog 2941. De gemeente scoort op veel vlakken beter: vooral het aantal autokraken (-29 procent), bedrijfsinbraken (-25 procent) en het aantal zakkenrollen (-67 procent) nam af. Daarnaast daalde het aantal woninginbraken (-7 procent) een beetje. Wel steeg het aantal fietsendiefstallen (+19 procent), het aantal winkeldiefstallen (+21 procent) en het aantal gevallen van huiselijk geweld (+19 procent).