De voorstelling is een theaterpuzzel vol schakelingen.
De voorstelling is een theaterpuzzel vol schakelingen.

NH Toneel speelt 'DOEK!' in Theater in Zuyd

BUSSUM In de tragikomedie 'DOEK!' repeteren Richard en Lies samen een voorstelling waarmee ze meer dan twintig jaar geleden afstudeerden en triomfeerden in de theaters.

Richard (Peter van Bokhorst) heeft in de afgelopen repetitieweken drie actrices weggepest en is blij met het tegengas en talent van Lies (Corien van den Wall Bake). Lies genoot al tien jaar van het Franse goede leven, maar leeft op bij hun samenspel in een Who’s afraid of Virginia Woolf-achtige zedenschets. Toch wurmen de liefde en pijn van hun oude leven samen zich al snel tussen de repetitieteksten door.
Maria Goos schreef in 2010 de voorstelling voor acteurs Peter Blok en Loes Luca. De voorstelling is een theaterpuzzel vol schakelingen tussen de hoofdpersonages en de rol die zij repeteren, maar ook tussen mensen waar ze het over hebben en hun vroegere zelf. Inmiddels is de voorstelling al meerdere keren hernomen, in het Duits en Turks vertaald, gelauwerd met een publieksprijs en in vele theaters gespeeld. Bovendien is 'DOEK!' het lievelingsstuk van de schrijfster zelf. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde.
De voorstelling is op vrijdag 16, zaterdag 17, zondag 18 en vrijdag 23 februari en op vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 maart in Theater in Zuyd aan de Lange Heul 149a, ingang Akkerlaan. De voorstelling begint om 20.15 uur en op zondag om 15.00 uur.

Kaarten reserveren kan via www.nhtoneel.nl.