Dansavond voor jongeren met verstandelijke beperking

BUSSUM Het nieuwe initiatief 'Dansen&Sjanzen' is bedoeld om jongeren vanaf zestien jaar met een verstandelijke beperking een leuke avond te bezorgen. Het eerstvolgende feest wordt gehouden op zaterdag 10 februari bij Brownies & DownieS aan het Julianaplein.

"We organiseren dit feest voor de derde keer", vertelt eigenaar Niels de Lange. "Het is een gezellige en veilige dansavond voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking. De lunchroom wordt een beetje verbouwd tot disco met discolampen en speakers, zodat iedereen lekker kan dansen en sjansen. Het thema is 'Valentijn ontmoet Prins Carnaval' en als je wilt kun je verkleed komen in carnavals- of valentijnskleding. Ook is er een dj en kunnen de tieners hun eigen muziek aanvragen; dat gaat van Nederlandse muziek tot echte dansmuziek. De jongens en meisjes die werken bij Brownies & DownieS komen allemaal, maar iedereen met een beperking is welkom. Het is leuk om te zien hoe ze met elkaar omgaan en wat een lol ze hebben, want daar gaat het allemaal om bij Dansen&Sjanzen. Ook hebben we de woongroepen en dagbestedingen aangeschreven en we hopen dat er veel tieners komen."
Niels vertelt dat ze dit feest vier keer per jaar willen organiseren. "Het volgende feest staat gepland voor april/mei. En wij zijn op de avond zelf met vijf mensen aanwezig om het te begeleiden en op gang te brengen. Natuurlijk staan we ook op de dansvloer en zingen keihard mee met de liedjes. Het is echt een geweldig leuke avond en het is aan de jongeren wat ze leuk vinden om te doen: wel of niet dansen, zingen of fijn langs de kant staan. Ze zijn daar allemaal vrij in." Dansen&Sjanzen is 'afgekeken' van collega's in Alkmaar. "We zijn met een groepje medewerkers gaan kijken of het een leuk feest was. De jongens en meisjes die meegingen, waren zo enthousiast dat we dachten: dit gaan we ook doen, en zo is het begonnen. We doen nog meer leuke activiteiten met onze jongeren. We hebben een fooienpot in de lunchroom staan en van het geld zijn we vorig jaar een dagje naar de Efteling geweest, ook hebben we een kerstdiner georganiseerd en zijn we gaan schaatsen bij Bussum op IJs."
'Dansen&Sjanzen' is van 19.00 tot 22.00 uur. De entree is 10 euro, inclusief drankjes en hapjes. Reserveren via 035-631 68 35 of mailen naar bussum@browniesanddownies.nl.