De brand zorgde voor veel rookontwikkeling.
De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Foto: Bob Awick

Handen vol aan brand Kapelstraat

BUSSUM Een grote brand aan de Kapelstraat heeft maandag voor grote schade gezorgd aan een appartement in de straat. Twee bewoners moesten worden gered, het appartement raakte onbewoonbaar.

De brand begon maandag rond één uur. De vlammen sloegen meteen uit het dak en er was erg veel rookontwikkeling. Al snel nadat er alarm werd geslagen stonden er vele brandweerauto's en ambulances ter plaatse. Omdat er nog bewoners binnen waren, werd al snel opgeschaald. Er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen, maar die kon nog voor de landing rechtsomkeert maken. Wel moest een van de bewoners met de ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het blussen van de brand bleek nog een hele klus. Omdat er ook brand woedde tussen de vloeren moest er het een en ander opengebroken worden. De brand was rond half vier onder controle.
Waardoor de brand ontstond, moet nog worden onderzocht. Vlak na de brand werd even verderop aan de straat een hennepplantage gevonden toen de brandweer een controleronde deed. Vast staat dat de hennepplantage, op welke manier dan ook, geen brand heeft veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de politie ging het op een 'redelijk kleine' plantage. De plantage werd na de brand nog geruimd door de politie. Er loopt nog een onderzoek naar de hennepplantage.