Ware run op tuin- gereedschap

NAARDEN/BUSSUM Er blijkt binnen het dievengilde een ware run op bladblazers en ander tuingereedschap. Zowel in Naarden als in Bussum werd de afgelopen week ingebroken om dit type gereedschap te stelen.

Het was raak in Naarden op kinderboerderij De Pluijmgraaf. In Bussum ging het om de Kindertuinen aan de Huizerweg, de naastgelegen gemeentewerf en de loods van Gooische Tuinservice.

Vaak werden er één of meerdere bladblazers gestolen, maar de daders maakten het bij Gooische Tuinservice wel heel erg bont. Daar werden zondagnacht twee bladblazers, heggenscharen, een stenenzaag, bosmaaiers en een kettingzaag gestolen.

"Al met al hebben deze spullen een totale waarde van 10.000 euro", vertelt Rutger Braam van het hoveniersbedrijf. "We zijn er helemaal kapot van, want we hebben deze spullen nodig voor ons werk. Gelukkig krijgen we veel hulp van collega's en kunnen we spullen lenen. Maar dat neemt niet weg dat we echt woedend zijn."

De politie doet momenteel onderzoek naar de zaak. De daders staan op camerabeelden en zijn duidelijk te zien. "Daarnaast hebben we veel tips gehad en die hebben we allemaal doorgespeeld aan de politie. We hebben ook enkele namen gehoord en hebben het gevoel dat het niet lang duurt voordat de daders worden gepakt", aldus Braam.

Getuigen gezocht

Wie meer weet over de diefstallen kan contact opnemen met de politie. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


41 boetes voor geen fiets- verlichting

NAARDEN/BUSSUM De politie heeft vorige week woensdag en donderdag 41 boetes uitgedeeld aan fietsers die zonder licht reden.

Er werd gecontroleerd aan de Amersfoortsestraatweg/Koekoeklaan, Godelindestraat/Amersfoortsestraatweg, de Marktstraat en de Lambertus Hortensiuslaan.

De overtreders kregen na de bekeuring wel nieuwe lichtjes aangeboden. Op die manier konden ze veilig verder fietsen.