Gerard Ekdom is een van de headliners.
Gerard Ekdom is een van de headliners. Foto: Spant

Klinkende namen zoals Gerard Ekdom en Jacqueline Govaert op 35ste Goois Jazz Festival

BUSSUM De voorbereidingen voor het Goois Jazz Festival zijn in volle gang en een aantal namen van de optredende artiesten zijn ook al bekend. De organisatie van de 35ste editie ligt dit jaar in handen van Spant! Het festival vindt plaats op zaterdag 24 maart.

Spant! was jarenlang het podium en serviceclub Kiwanis Naarden de organiserende partij, maar beide rollen neemt Spant! nu voor haar rekening. Kiwanis blijft wel in de lead voor wat betreft de muzikale programmering.

Het rijtje namen dat bekend is gemaakt is indrukwekkend. Met Jacqueline Govaert solo, nadat ze jarenlang de leading lady was van Krezip, New Cool Collective met funky jazz, Radio 2-dj Gerard Ekdom en tot slot Steffen Morrison. Volgens de organisatie is deze laatste een rising star die van geen ophouden weet. Ook het Nationaal Jeugd Jazz Orkest staat op de gastenlijst. Maar de lijst van artiesten die op de drie podia optreden is uiteraard veel langer.

De opbrengst van het Goois Jazz Festival gaat elk jaar naar verschillende goede doelen en tevens wordt elk jaar een hoofddoel gekozen. Dit jaar is dat de Bussumse Woongroep De Olmen. Kiwanis, die de voorgaande jaren het Goois Jazz Festival organiseerde, ondersteunt en helpt kansarme kinderen en richt zich daarbij vooral op goede doelen dicht bij huis.

Meer informatie en kaarten op www.gooisjazzfestival.nl.