Afbeelding
Foto: Gemeente Gooise Meren

Andreas van der Schaaf


Gemeenteraadslid en lijsttrekker van 50Plus, woont 38 jaar in Bussum, is 66 jaar

Waar kennen mensen je van?
"Misschien van 'Teleraadsel' en het reisprogramma 'First Class Around The World'. Verder werk ik al lang samen met Ivo Niehe in de 'denktank' en als beeldredacteur bij de 'TVshow'."

Waar ben je druk mee?
"Die TVshow dus. Verder hou ik me bezig als adviseur bij Beter Horen. Ik maak voor 50Plus landelijk de 'Uitzending voor Politieke Partijen'. Heb dit jaar nog een monsterproductie gedaan voor GooiTV: SDO 100 jaar! Ik ben creatief adviseur bij OTC Gooi en Vecht én natuurlijk de gemeentepolitiek."

Wat doe je als gemeenteraadslid?
"Over het algemeen doe je als kleinere partij bijna alle portefeuilles en dat vergt tijd. Zo hebben we veel tijd besteed aan de handtekeningenactie 'Behoud Tergooi Blaricum!', was ik als woordvoerder betrokken bij de onderhandelingen betreffende plan-Crailo en verder zit ik ook in de Agendacommissie."

Waarom 50Plus?
"Men denkt vaak dat 50plus een one-issuepartij is, maar dat zijn we niet. Uiteraard zit onze kerndoelgroep boven de vijftig. De toenemende vergrijzing in het Gooi ligt boven het landelijk gemiddelde en dat baart dus zorg. 50Plus streeft naar goede zorg zo dicht mogelijk in de buurt, zoals geschikte woningen voor ouderen, een 'Tiny Houses'-project ontwikkelen, plannen voor een ouderenrzorgcentrum en bijvoorbeeld banen regelen voor ouderen."

Wat is je lievelingsmuziek?
"Veel. Van James Taylor en The Eagles tot aan Bach en Strauss."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik na een opleiding op een speciale internationale kunstacademie les heb gegeven op diverse scholen en ook nog een klassieke zangopleiding heb gedaan. Na twee jaar werd het zingen me te veel, ging ik naar 't Gooi en kwam terecht bij de NCRV, en zo is het begonnen."