Renato mocht een ritje in de brandweerauto maken.
Renato mocht een ritje in de brandweerauto maken. Foto: Hans Verduin

'De Opkikkerdag is de mooiste dag van mijn leven'

BUSSUM De zevenjarige Renato had zaterdag een Opkikkerdag vol met verrassingen en leuke dingen. "Voor Renato was het de mooiste dag uit zijn leven", vertelt zijn moeder Inessa. "Dat heeft hij een paar keer gezegd. Zo geweldig vond hij de dag."

Renato is geboren met een spierziekte en dat heeft veel impact op het dagelijks leven. "Door deze ziekte is het voor Renato moeilijk om op te staan als hij valt. Ook een trap op lopen is voor hem niet makkelijk." De jonge Bussumer werd getrakteerd op een Opkikkerdag, waar ook zijn zusje Zarina (5) en zijn moeder met volle teugen van genoten. De Opkikkerdag was daarom de perfecte dag vol verrassingen, ontspanning en plezier, zodat ze even uit de nare realiteit kunnen stappen om alles voor even te vergeten en onbezorgd te genieten.

Brandweerdiploma

Renato is opgegeven voor deze speciale dag door de pedagogisch en maatschappelijk medewerkers van het ziekenhuis waar Renato onder behandeling is. De dag begon in de fotostudio, waar een professionele fotograaf een paar mooie foto's heeft gemaakt. Daarna vertrokken ze naar een groot zwemparadijs om na een hele reeks glijbanen oog in oog te komen staan met een brandweerkorps. "Renato heeft nu een brandweerdiploma. Als een echte brandweerman moest Renato, samen met Zarina, knuffels uit een boom redden en mocht hij samen met de brandweer een brandje blussen. Ook mocht hij een stukje rijden in de brandweerauto. Het was voor beiden dan ook fantastisch om mee te maken", aldus Inessa.

Snelheidsduivel

Alsof het nog niet genoeg was, bracht het gezelschap nog een bezoekje aan een paleis om verkleed als vorstelijke familie een ritje met een koets te maken. En daarna was de vraag of Renato plaats zou nemen in een van de snelheidsduivels voor een ritje? En natuurlijk was Renato een snelheidsduivel. Het gezin sloot de dag af met een optreden en een uitgebreid dinerbuffet in het paleis van de Opkikker. "Het was voor ons een dag vol verrassingen. Geweldig dat we dit hebben mogen meemaken."

Het was voor Renato en zijn zusje Zarina een dag vol verrassingen

De ziekte van Renato heeft veel impact op zijn dagelijks leven, maar ook op dat van zijn moeder en zusje Zarina en daarom organiseerde de Stichting Opkikker voor hen deze Opkikkerdag. Zo'n tweeduizend keer per jaar verrast de stichting gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag.