Afbeelding
Foto:

David Hockney

'That's the way I see it', zegt David Hockney (1937) in dit boek. Hij is een Engels kunstenaar en een van de bekendste vertegenwoordigers van popart.

'Perhaps the most critically acclaimed and universally popular artist of our time'. Hij woont en werkt al tientallen jaren in Californië. In dit boek vertelt hij aan Nikos Stangos over zijn leven en zijn werk en met name over de periode van twintig jaar tussen 1973 en 1993, toen het boek uitkwam. Hij gebruikte tal van werkvormen: schilderen, tekenen, collages, decors, fotografie, grafisch en drie dimensionaal. Bekend werd hij als zwembadschilder en portretschilder. Vorig jaar was er ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag een overzichtstentoonstelling van hem in Parijs. In het gebonden boek met omslag staan maar liefst 365 illustraties, waarvan 315 in kleur. Thames and Hudson Ldt. gaf het boek in 1993 uit.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 20 Euro. Mail of bel Oosterom: oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.