Verbod sluipverkeer als proef opgeheven

NAARDEN De inrijverboden tijdens de spits op de IJsselmeerweg (Naarderbos), Rijksweg (nabij Bergman Clinics) en Naardervaart worden opgeheven. Het gaat om een proef van een maand. De proef begint maandag, zo meldt de gemeente.

De inrijverboden op de wegen gelden nu al enkele jaren tussen 07.00 en 09.00 uur om sluipverkeer tegen te gaan. Dat had te maken met de aangrenzende snelweg. Voordat de A1 verbreed werd, stonden er elke dag ellenlange files van Naarden naar Muiderberg, waardoor veel automobilisten een sluiproute over de IJsselmeerweg, Rijksweg of Naardervaart namen.

Minder sluipverkeer

Nu de snelweg breder is geworden en de filedruk een stuk verminderd, is het de vraag of de nut en noodzaak voor de inrijverboden er nog is. Daar komt nog eens bovenop dat de Dorpsraad Muiderberg een probleem heeft met de verboden, omdat ze stellen dat Muiderberg daardoor een stuk slechter bereikbaar is.

De gemeente gaat daarom onderzoeken hoe het ervoor staat met het sluipverkeer. De verboden worden vanaf komende week dus opgeheven. Daarna worden er op strategische punten verkeersmetingen gedaan om te kijken hoeveel sluipverkeer er nog over de routes gaat.

Helemaal verdwijnen?

Als blijkt dat er inderdaad geen problemen meer zijn met sluipverkeer, dan zal de gemeente besluiten de inrijverboden tussen 07.00 en 09.00 uur definitief weg te halen. Dat gebeurt dan in mei.


SDO schittert in nieuw tv-programma

BUSSUM Het 100-jarige bestaan van voetbalclub SDO staat komende donderdag centraal in het nieuwe tv-programma 'Van Harte'.

Het tv-magazine gaat over feestvieren. De cameraploeg volgde voor deze aflevering clubicoon Johan van der Geest uit Bussum. Te zien is hoe Johan een bijzondere verrassing voor de club heeft geregeld.

De uitzending is donderdag van 17.55 tot 18.30 uur te zien op NPO2.