Max, Levi en Mireille in Deliziamo.
Max, Levi en Mireille in Deliziamo. Foto: Bob Awick

Echt Italiaans genieten bij Deliziamo

BUSSUM Max Huisson besloot op zijn veertigste zijn hart te volgen en gooide het roer volledig om. Hij werkte in de sales, maar wilde iets doen waar hij echt blij van werd en ging een koksopleiding doen. Nu, acht jaar later en diverse opleidingen en ervaring in onder andere een sterrenrestaurant verder, heeft hij zijn eigen Italiaanse cateringbedrijf aan de Brinklaan 22C.

Zijn vriendin Mireille Detrixhe, die ook in de zaak meewerkt, vertelt dat ze het bedrijf eerst vanuit huis runden. "Dat was op een gegeven moment niet meer te doen. Overal stonden spullen: van dozen met glazen en flessen wijn tot een professionele koelkast in de schuur." En dus ging Max op zoek naar een geschikte locatie en die werd gevonden aan de Brinklaan. Hier heeft hij zijn professionele keuken, genoeg opslagruimte én biedt hij van donderdag tot en met zaterdag de mogelijkheid om gezonde pastagerechten af te halen.

Wat direct opvalt is de gezellige sfeer. Max en hulpkok Levi staan te koken terwijl je je gerecht af komt halen. "Als mensen binnenkomen, zien ze direct wat wij doen. Het is net als een open keuken in een restaurant: we maken alles zelf en alles is vers. Daarbij moet het ook echt kloppen. Het moet klassiek Italiaans zijn. Dat is waar ik voor sta. Mijn lekkerste gerecht? Ha, zo veel, maar de tiramisu is de moeite waard om voor om te fietsen. En de bolognese natuurlijk. Dit maakte ik laatst met wild, wildzwijn en hert. Heerlijk zo'n bolognese met een twist! We verkopen salade, versgebakken focaccia, drie pastagerechten en altijd taart. Ook hebben we een assortiment biologische wijn om mee te nemen. En kwaliteit staat altijd voorop."
Max wilde zoals gezegd uitbreiden omdat hij de ruimte hard nodig had. De catering loopt erg goed. "We hebben hele afwisselende feesten en partijen. Zo kom ik graag een diner bij de mensen thuis verzorgen. En dan bedoel ik van A tot Z. Ik kook bij de mensen thuis en we brengen het serviesgoed mee, eventueel meubilair, bedienend personeel en indien nodig ook een keuken. Wat er maar nodig is, regelen wij. De diners gaan vanaf acht personen en vier gangen. Maar ik heb ook buffetten voor ruim 200 mensen gedaan. Hier in de keuken heb ik plek voor zes koks, dus we kunnen veel aan."
Max ziet veel uitdaging in het koken, zolang het maar Italiaans is. Of het nu een borrel, lunch, diner, bruiloft of begrafenis is. "Niets is te veel."

Meer informatie op
www.deliziamo.nl.