Van de lezer

Ook reageren op het nieuws?
Mail naar redactie@bussumsnieuws.nl of naar redactie@naardernieuws.nl.

Vuurwerk

Wat schrok ik van het bericht 'Nog geen reden voor vuurwerkvrije zones'. Burgemeester Han ter Heegde beweert dat de jaarwisseling rustig is verlopen op basis van cijfers van het aantal klachten. Maar de cijfers kloppen niet, bijvoorbeeld omdat als je de politie wilt bellen je eerst allerlei keuzes moet maken voordat je je verhaal kunt doen. Het is dan al veel te laat voor actie.

De burgemeester heeft geen idee van wat er leeft onder de mensen. Het vuurwerk begint al vroeg in oktober en houdt aan tot diep in januari. Ik geef een paar voorbeelden. Bij McDonald's hield een persoon de deur open, terwijl de ander vuurwerk naar binnen gooide. Het leek wel een aanslag.

Incident

Bij een ander incident op het Veerplein gooide een groep jongeren vuurwerk naar een hond. Toen de politie kwam, werd de verkeerde groep hierop aangesproken. En tenslotte een gehandicapte die geen kant op kon en belaagd werd door vuurwerkgooiers.

Belaagd

Ik heb rondom oud en nieuw geen boa of wijkagent gezien. De burgemeester dient de orde en veiligheid te waarborgen. Er worden mensen belaagd. Jammer dat hij zich achter cijfers verschuilt die eigenlijk niet kloppen met de werkelijkheid. De mensen bellen niet, het heeft namelijk geen zin, maar dat betekent niet dat de overlast er niet is.

Tom Hanou, Bussum