Afbeelding
Foto:

Een uitgelezen boek

Panorama Krayenhoff

Ondertitel: Linieperspectief Nieuwe Hollandse Waterlinie. Generaal Krayenhoff stond aan de wieg van de deze Waterlinie. Vandaar zijn naam voor dit project.

In 2004 kwam het rapport uit waarin aangegeven wordt hoe van de Waterlinie een herkenbare ruimtelijke eenheid gemaakt kan worden en deze duurzaam in stand gehouden kan worden door toevoeging van eigentijdse functies. Het is een creatief vormgegeven en geïllustreerd boek geworden met veel kaartjes en kaarten en recente foto's. De verdedigingswerken in Naarden en Bussum komen uiteraard ter sprake, samen met honderden andere objecten in dit 85 km lange rijksmonument. Toch is het een taai boek vanwege de ambtelijke taal en opzet. Wat men in tekst en door kaarten duidelijk wil maken wordt enigszins vergemakkelijkt door Legenda en Verklarende woordenlijst. De Fortenmatrices achterin geven wel veel informatie. Het projectbureau Nat. Project NHW gaf het langwerpige boek in 2004 uit.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor 10 Euro.
Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of T 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.