De vrijwilligers zijn heel blij met de bus.
De vrijwilligers zijn heel blij met de bus. Foto: Etienne Michel

'Nieuwe bus heeft een gouden randje'

BUSSUM Bij Elk Goois Matras Komt Van Pas kunnen ze weer opgelucht ademhalen. Ze hadden namelijk wat pech met de nieuwe bus. Ze konden die vlak voor kerst ophalen en direct weer terug brengen naar de garage voor een reparatie. Maar nu lijkt alles op rolletjes te lopen.

"Een geluk bij een ongeluk", noemt Eveline Smits van Oyen het. Ze is een van de vrijwilligers van het eerste uur van Elk Goois Matras Komt Van Pas en doelt op het nieuwe busje dat ze dankzij vele donaties hebben kunnen aanschaffen. De vorige bus was namelijk total loss gereden na een inbraak. Het bedrag, dat ze binnenkregen aan donaties en de opbrengsten van de bazaar, waren zoveel hoger dan verwacht dat ze er eigenlijk op vooruit zijn gegaan. "Deze nieuwe bus is iets hoger, waardoor we makkelijker spullen kunnen vervoeren. Ook is de bus een jaar jonger. Met het extra geld hebben we de bijkomende kosten zoals verzekeringen en wegenbelasting voor de komende twee jaar al betaald. Wat mij betreft een bus met een gouden randje."
Eveline: "Ik had niet gedacht dat we zoveel goodwill hadden gekweekt. We zijn enorm dankbaar. Ik had af en toe echt tranen in mijn ogen vanwege alle reacties en oproepen op Facebook." De al geplande bazaar stond noodgedwongen ook voor een groot deel in het teken van 'geld voor een nieuwe bus'. Vanuit allerlei hoeken kwam volgens Eveline hulp. "Giften van particulieren, organisaties en kerken uit onder meer Bussum, Naarden, Hilversum en Nederhorst den Berg leverden in totaal tussen de 15.000 en 20.000 euro op. Veel meer dan verwacht." De aanloopproblemen met de bus zijn nu ook opgelost. "Toen we wisten dat we genoeg geld hadden, was het met met een week of twee geregeld. We konden een goede deal sluiten met een garage in Ommen. Na de rit van Ommen naar Bussum stopte de nieuwe aanwinst er plotseling mee. De bus ging terug naar het Oosten, werd gerepareerd en na kerst weer teruggebracht."