'Gooise Meren doet het steeds beter'

GOOISE MEREN Het loopt steeds beter met de gemeente Gooise Meren. Dat concludeert burgemeester Han ter Heegde. "Als je kijkt hoe Gooise Meren er na twee jaar voorstaat dan is dat boven verwachting goed", stelt Ter Heegde.

De gemeente Gooise Meren bestaat op de kop af twee jaar, waarvan burgemeester Ter Heegde er nu één jaar bewust meegemaakt heeft. Volgens hem gaat het zowel voor als achter de schermen goed.

"Als ik op straat met mensen spreek dan merk je dat ze natuurlijk nog terugkijken naar het lange proces tot de fusie. Maar nu het eenmaal zover is, gaan ze er ook voor. En als ik kijk naar het ambtenarenapparaat, hadden ze een heel moeilijk eerste jaar achter de rug. Maar dat is normaal. Het gaat nu goed", aldus de burgemeester.

Aandachtspunten

Toch kan er het komende jaar ook nog wel wat verbeteren, zo stelt Ter Heegde. "We zijn er nog niet, er zijn nog wel aandachtspunten. Dat geldt ook voor de politiek. Er moet natuurlijk veel gebeuren en er is ook veel op de plank blijven liggen, maar er is soms ook ongeduld. Ik begrijp het, maar alles heeft tijd nodig. Dat komt wel."


Brandweer moet veel vaker op pad

BUSSUM De Bussumse brandweer heeft een veel drukker jaar achter de rug dan de afgelopen jaren. Dat valt de concluderen aan de hand van de uitrukstatistieken van het korps.

De brandweer moest het afgelopen jaar 1187 keer met spoed de kazerne verlaten en had het daarmee een stuk drukker; een jaar geleden was dat nog 758 keer.

Dat de brandweer het zoveel drukker had, komt vooral doordat het korps vaker met de kleinere brandweerauto (ts-2) op pad moest om korpsen van andere gemeenten te helpen. Dat gebeurde 774 keer, tegenover 'slechts' 359 keer een jaar eerder.
Voor Bussum zelf bleef het aantal noodoproepen ongeveer hetzelfde; 76 keer op pad voor klein brandje, zeven keer voor middelbrand en 175 keer voor kleine hulpverlening en 75 keer was het loos alarm.