Oud Valkeveen wordt een politieke partij

NAARDEN Een opvallende politieke partij gaat komende voorjaar proberen toe te treden tot de gemeenteraad van Gooise Meren: de Partij ten behoud van Oud-Valkeveen. De naam gaat worden: Behoud Speelpark Oud Valkeveen (BSOV).

Het verzoek om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen wordt gedaan door de 'Vereniging tot behoud van Speelplantsoen Oud-Valkeveen'. De persoon achter de partij is de eigenaar van het speelpark, Michael van de Kuit.

Het voornaamste doel van de 'one-issuepartij' wordt, zoals de naam al doet vermoeden, het openhouden van het aloude bekende speelpark. De eigenaar van het park dreigt met sluiting nu er vanaf komend jaar 'vermakelijkhedenretributie' betaald moet worden, een bedrag aan belasting.

Speelpark Oud-Valkeveen heeft al langer veel problemen met die belasting, omdat het meent dat vooral de bezoekers er de dupe van worden. Volgens de rekensom zullen de bezoekers 60 cent meer voor een entreekaartje moeten gaan betalen. Het speelpark wil dit niet omdat ze de entreeprijs onder de tien euro willen houden.


BFC-icoon verricht aftrap nieuwsjaars- wedstrijd

BUSSUM Cees Spermon verricht zondag 7 januari de aftrap bij de nieuwjaarswedstrijd bij BFC.

Het 81-jarige BFC-icoon speelde vanaf zijn zestiende twintig seizoenen (1951-1973) meer dan vijfhonderd wedstrijden in het eerste van de Bussumse voetbalclub. De nieuwjaarswedstrijd tussen oud-spelers van BFC begint om 14.30 uur op sportpark Meerweg. Aansluitend is de nieuwjaarsreceptie en de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar.