Relatief rustige jaarwisseling 't Gooi

BUSSUM / NAARDEN De jaarwisseling is in het hele Gooi relatief rustig verlopen, zo melden de gemeente Gooise Meren, brandweer Gooi en Vechtstreek en Tergooi. Wel hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen uit Naarden aan die vuurwerk gooide naar een politieauto.

Een groep jongeren gedroeg zich vervelend rondom de supermarkt aan de Evert de Bruijnstraat. Daardoor waren er vlak na middernacht meerdere meldingen binnengekomen bij de politie. Een agent reed naar de melding toe en daar werd zijn auto door een 17-jarige jongen geraakt met vuurwerk. Deze jongen is aangehouden. Verder was er in Naarden nog een autobrand te melden aan het Binnenhof.
In Bussum was het een stuk rustiger. Daar werd slechts twee keer uitgerukt. De gemeente Gooise Meren spreekt van een veilige en gezellige jaarwisseling, zonder bijzondere incidenten.
Uit de hele regio kwamen in totaal 67 meldingen binnen, iets meer dan vorig jaar, waarvan pakweg de helft uit Hilversum. De spoedeisende hulpafdelingen van Tergooi in Hilversum en Blaricum 'verwelkomden' dit keer 38 patiënten, tegenover 41 vorig jaar. Zeven hadden licht vuurwerkletsel en konden na behandeling weer naar huis.
Dit jaar was er 'slechts' één 'alcoholintoxicatie' en dat was een patiënt van 71 jaar. Opvallend was dat er geen jongeren met te veel drank werden binnengebracht. Vorig jaar waren dat er vijf