Afbeelding

Oliebollen- verkoop voor goede doel

NAARDEN Hardlopen en oliebollen eten: het lijkt misschien in eerste instantie niet zo'n goede combinatie, maar daar denkt Naarder Alex van der Horst heel anders over. Alex verkoopt op zaterdag 2 december samen met zijn teamleden oliebollen voor de estafetteloop Roparun.

"Ons team, genaamd Team Hollander, wordt gesponsord door bakkerij Kwakman. We gaan daarom zaterdag de hele dag oliebollen verkopen voor de winkel aan de Mackaylaan. De opbrengst is bedoeld voor mensen met kanker." Alex zit samen met broer en zus Michiel en Annemiek Hollander en de Bussumse Joke Pollet in het team. Ze willen met Pinksteren de estafetteloop doen. Ze rennen vanaf Hamburg meer dan 500 kilometer naar Rotterdam en doen dit door met twee teams van vier personen elkaar steeds af te wisselen. "Vier mensen lopen om en om 2 kilometer tot een bepaald punt. Vanaf daar nemen weer vier andere mensen het stokje over. Het is een hele sportieve prestatie waarvoor ik werd gevraagd door mijn vriend Michiel. Ik zei direct ja, omdat ik veel hardloop en het mij heel leuk lijkt."
Voordat het team mee kan doen aan de Roparun is geld nodig. Veel geld ook, want alleen de reis op zich met busjes, catering en een heel team gaat al duizenden euro's kosten. De komende tijd zullen de teamleden dan ook allerlei acties opzetten om geld op te halen. Voor de reis én, heel belangrijk, voor het goede doel. "Dit weekend staan we dus op de Mackaylaan en de week erop op de kerstmarkt in de Bussumse Spiegelstraat."


Begraafplaats wordt opgeknapt

NAARDEN Begraafplaats Oud Valkeveen krijgt een opknapbeurt, zo laat de gemeente weten.

De hoofdpaden worden vanaf deze week vervangen. Er worden 39 berken gekapt en 49 nieuwe bomen geplant.