Afbeelding
Foto: Bob Awick

Alles klaar voor komst Sinterklaas

NAARDEN Sinterklaas kan komende zaterdag extra genieten van de intocht in Naarden vanaf een prachtige zetel.

Stoelbouwer Jan van den Grint heeft het exemplaar vorig jaar gemaakt en dit jaar nog een beetje mooier gemaakt. De stof zit netjes en de hele stoel is opnieuw geverfd: goud met rode biezen en mooie tierelantijntjes. Al met al hebben alle vrijwilligers van Stichting Burgerzin Naarden zich weer enorm ingespannen om er samen een mooi feest van te maken. Sinterklaas zit er heerlijk op als hij van de boot stapt om in de stoel te luisteren naar de welkomstliedjes.
Dit jaar is er extra aandacht voor de drukte bij de haven. Hiertoe is besloten na de jaarlijkse evaluatie van vorig jaar. Er worden 12.000 bezoekers verwacht. Kom op tijd, zegt de organisatie, want als de kade vol is worden mensen weggestuurd. Ook moet men opletten dat vanaf de Amsterdamsestraatweg het niet meer mogelijk is direct de kade op te komen. De directe toegang tot de Nieuwe Haven en de Cattenhagestraat vanuit deze kant is afgesloten. Omlopen moet via de Westwalstraat waar dit jaar ook een fietsenstalling is.
De intocht en het voorprogramma beginnen zaterdag 25 november om 16.30 uur op het Arsenaalterrein. De sint komt samen met zijn pieten rond 17.30 uur aan. Aansluitend is er een rijtoer door de Vesting met alle basisscholen van Naarden en verschillende muziekkorpsen. Sinterklaas wordt daarna rond 19.30 uur verwacht in de Grote Kerk.