Het dolgelukkige bruidspaar op het schoolplein.
Het dolgelukkige bruidspaar op het schoolplein. Foto: Bob Awick

Trouwceremonie juf Rosanne op schoolplein

NAARDEN "De leerlingen vonden het heel romantisch dat juf Rosanne haar bruiloft met Roos op onze school De Tweemaster vierde", vertelt juf Nienke.

"Het bruidspaar arriveerde maandagochtend in een Porsche en werd enthousiast onthaald door de kinderen." Rosanne (31) en Roos (28) zijn op 20 oktober officieel getrouwd in Nunspeet, maar wilden het graag ook op school vieren. "De trouwceremonie was op het schoolplein. Het paar liep door de versierde huwelijksboog en werd toegezongen door de leerlingen." Daarna nam de adjunct-directeur de rol aan van ambtenaar van de burgerlijke stand en vertelde een persoonlijk verhaal over het bruidspaar. "Toen volgde er een quiz met vragen waar Roos antwoord op moest geven en ze had alle vragen goed. Na de quiz ging het bruidspaar langs alle klassen en hebben de leerlingen van groep 3 en 4 de cadeaus aangeboden en een speciaal lied gezongen. De ouders konden het bruidspaar feliciteren en daarna hadden we een gezamenlijke lunch met collega's. Rosanne en Roos vonden deze ochtend fantastisch."

Liefde voor vrouwen

Juf Rosanne zit al tien jaar op De Tweemaster en veel kinderen en ouders kennen haar. "Over haar liefde voor vrouwen is Rosanne altijd heel open geweest naar de leerlingen en ouders." De dames hebben elkaar leren kennen als vrienden en daarna is er iets moois opgebloeid. "We vinden het geweldig dat ze hun bruidsfeest ook op school wilden vieren. Ze zijn in de herfstvakantie op huwelijksreis geweest naar Luxemburg en konden maandag hun feest nog een keer vieren. Dus Rosanne en Roos zijn nu tweemaal getrouwd. Ook hebben we een post geplaatst op Facebook waar we veel felicitaties op kregen en complimenten over het mooie bruidspaar."