De auto sloeg over de kop.
De auto sloeg over de kop. Foto: Bob Awick

Gewonden bij aanrijding op de A1

NAARDEN Bij een aanrijding zaterdagmiddag op de A1 bij afslag Naarden-Vesting zijn meerdere personen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Twee auto's kregen een aanrijding, waarna ze beide van de weg raakten. Eén auto sloeg over de kop en de andere kwam tot stilstand tegen een boom. Twee slachtoffers raakten bekneld en zijn door de brandweer uit de omgeslagen auto bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. In de andere auto kwamen de inzittenden met de schrik vrij. Als voorzorgsmaatregel landde er een traumahelikopter op de A1 waardoor er lange files ontstonden. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Onder de indruk

De politie liet op Facebook weten onder de indruk te zijn van het echtpaar dat meteen in actie kwam toen ze het ongeluk zagen gebeuren. "Ze hielden hun hoofd koel en konden telefonisch al veel informatie geven, waardoor snel de juiste hoeveelheid hulpdiensten werden gemobiliseerd", aldus de politie. "Dus in plaats van filmen met hun mobieltje belden ze ons. Veel mensen stoppen, staan erbij en kijken ernaar en in plaats van de slachtoffers te helpen, gaan ze een exclusief filmpje maken. Maar dit echtpaar niet. Ze zetten hun eigen belangen opzij om andere mensen, die ze niet kennen, alle mogelijke hulp te bieden. Wel kwam alle ontlading bij ze naar boven toen ze werden 'afgelost' door de hulpverleners."