Aandacht gevraagd voor parkeren bij Oud Valkeveen

NAARDEN Wanneer neemt de politiek het parkeerprobleem rondom speelpark Oud Valkeen eens serieus? Een boze bewoonster van de Valkeveenselaan trekt opnieuw aan de bel. Vorig jaar schreef ze exact dezelfde brief als nu aan het college om haar problemen aan te kaarten.

"Aangezien de klachten nog steeds exact dezelfde zijn als vorig jaar heb ik alleen de datum hoeven veranderen", schrijft ze. Bij de brief zitten foto's waarop te zien is hoe de inrit nauwelijks nog gebruikt kan worden omdat bezoekers van de speeltuin hun auto voor de poort parkeren.
De dame wil weten hoe lang het allemaal nog gaat duren voordat de gemeente serieuze en daadkrachtige acties gaat ondernemen. De berm langs de Valkeveenselaan is volgens haar te smal om te parkeren. Ook veroorzaakt het schade aan de monumentale bomen. "Door de smalle berm worden de auto's half op straat gezet, waardoor de doorgang op de Valkeveenselaan ernstig belemmerd wordt. Het komt regelmatig voor dat auto's elkaar niet kunnen passeren en dat er gevaarlijke situaties ontstaan omdat de hulpdiensten er niet langs kunnen. Wat mij betreft is de maat vol. Het is absurd dat wij niet op een normale manier van en naar ons huis kunnen rijden, doordat auto's voor onze inrit staan geparkeerd."
Wat ze graag wil is een gele streep voor haar inrit, dat borden worden omgedraaid en dat auto's eerst uitstromen in plaats van eerst in te laten stromen richting het pretpark.