Even springen op de opblaasbare glijbaan bij het zwemwater.
Even springen op de opblaasbare glijbaan bij het zwemwater. Foto's: Bob Awick

'Vies' zwemwater van Oud Valkeveen is weer schoon

De afgelopen dagen gold er bij Oud Valkeveen een negatief zwemadvies nadat er een 'bacteriologische overschrijding' was geconstateerd.

NAARDEN Zwemliefhebbers kunnen weer spelen en zwemmen in het zwemwater van Oud Valkeveen. Bezoekers van het speelpark konden vorige week een paar dagen het water niet in.

De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord kwam namelijk met de constatering van een 'bacteriologische overschrijding'. Om die reden gold er, op advies van de waterkwaliteitsbeheerder, een negatief zwemadvies in het Naarder speelpark. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid.

Nadat verschillende lokale media het bericht hadden opgepikt, was Oud Valkeveen er als de kippen bij toen bleek dat het water weer in orde was. En hoewel vanwege het slechte weer toch niemand het water in ging, was het 'slechtwaterbericht' toch wel even schrikken, geeft marketingmanager Laura Post toe. "Wij kunnen er niet zo veel aan doen. Natuurlijk is het jammer dat er een negatief zwemadvies gold, maar het gaat om de veiligheid van de bezoekers."
De afgelopen dagen vonden er meerdere keuringen plaats en iedere keer slaagde het zwemwater bij Oud Valkeveen voor de test. Rijkswaterstaat controleert het water sowieso regelmatig en zal vanwege die bacteriologische overschrijding ook de komende dagen het Naardense speelpark bezoeken.

Liefhebbers kunnen de komende dagen - als het weer iets warmer wordt - weer gewoon een frisse duik nemen. "Tot nu toe beleeft Oud Valkeveen een prima zomer", aldus Post, al zijn de weersomstandigheden niet altijd even optimaal. En weer of geen weer: de kinderen genieten sowieso wel. Zo zijn er dagelijks vakantieshows en staat er regelmatig een metershoge glijbaan bij het zwemwater.

Het zwemwater is weer schoon.