Aimée Vegter en Thijs Cobben in het sloepje Ravelijn.
Aimée Vegter en Thijs Cobben in het sloepje Ravelijn. Foto: Studio Kastermans

'Je vaart zelf maar een keer of tien per jaar, verder ligt het sloepje stil'

Leuk al die sloepjes in de grachten in de Vesting. Nog leuker is het om je bootje te verhuren zodat andere mensen er ook van kunnen genieten.

NAARDEN De gezinnen van Thijs Cobben en Aimée Vegter delen sinds twee jaar het stalen sloepje Ravelijn en af en toe kregen ze vragen of de boot te huur was.

"Je vaart zelf maar een keer of tien per jaar, verder ligt het sloepje stil", vertelt Aimée Vegter. "Eigenlijk zonde, daarom leek het ons een goed idee om de boot te verhuren, zodat andere mensen er ook van kunnen genieten."

Sloepbezitters

"En het is ook duurzaam, want waarom meer boten als er al zo veel boten liggen." De organisatie is volgens Vegter heel informeel. "Iemand doet een reserveringsaanvraag via onze website of Facebook en dan regelen we het. Omdat de vraag toeneemt, hebben we ook andere sloepbezitters gevraagd mee te doen. Dat zijn voornamelijk mensen die wij kennen uit Naarden. Iedereen vindt het een leuk idee. Ik kan me voorstellen dat iemand die net een sloepje heeft aangeschaft daar goed over na wil denken. Maar wij hebben tot nu toe geen gekke dingen meegemaakt." Ze vertelt dat de sloep een elektromotor heeft: "Dus milieu- én geluidsvriendelijk."

Aanlegsteiger

Tot nu toe hebben mensen uit de buurt en uit Almere de sloep gehuurd. "Maar sinds een week of twee zijn we bekend bij de VVV en bij sites als 'Uit met de kinderen'. Nu krijgen we ook aanvragen van verder weg, bijvoorbeeld voor kinderfeestjes. Maar dan heb je al snel meer sloepjes nodig. Onze sloep is comfortabel met vier volwassenen of met zes kinderen. Het heeft een lekker zonnedek, maar als de boot erg vol zit, wordt het moeilijk wisselen."

'Mensen uit de buurt en uit Almere hebben de sloep gehuurd'

Gesprek

Ze vertelt dat ze in gesprek gaan met de gemeente. Thijs heeft contact gezocht met de Stichting Monumenten Bezit. "Want we willen graag een kleine aanlegsteiger met een opslagplaats voor de elektromotoren en de peddels. Zodat we een fatsoenlijke plek hebben, die je ziet. Waternet, ANWB Fonds en Stichting Monumenten Bezit zelf investeren hier al in mee."

Meer informatie op www.naardenvanafhetwater.nl.

Genoeg sloepen die niet gebruikt worden.