Afbeelding
Foto: Anneke Frenk

Dick Broer

Beleidsmedewerker, 53 jaar,
coördinator meidenvoetbal BFC, woont in Bussum
Foto: Anneke Frenk

Beleidsmedewerker, 53 jaar,
coördinator meidenvoetbal BFC, woont in Bussum
Foto: Anneke Frenk

Wat heb jij met BFC?
"Mijn jongste dochter, enthousiast na het schoolvoetbal, ging voetballen bij BFC. Ik werd coach en leider van haar team en werd daarbij goed begeleid."

Wat is zo leuk aan meidenvoetbal?
"De wijze waarop meiden de strijd aangaan in het veld is hartverwarmend: altijd sportief met weinig gedoe eromheen. Meidenvoetbal ontwikkelt zich in rap tempo. De technische beheersing van individuele speelsters en de veldbezetting van het team zie je beter worden. Naast coördinator van het meidenvoetbal bij BFC ben ik trainer van de meiden onder 9 en onder 11."

Wat gebeurt er 17 mei?
"Dan is de BFC Vriendinnendag. Alle meiden van 5 tot en met 12 jaar die zin hebben om te voetballen zijn van harte welkom."

Waar kom je nog meer vaak?
"Bij tennisclub Bosheim. Met wat oude rotten en één jonge topper speel ik competitie in het zaterdag-Heren 1-team. In de winter brengen we een avond in de week met een man of twaalf het tennisspel én het gesprek na afloop op een hoger niveau."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Naar een mooi jazzconcert met mijn oudste dochter."

Een dag de burgemeester?
"Dan zorg ik dat op alle sportaccommodaties in de gemeente goed en veilig kan worden gesport."

Goed gesprek?
"Met Bob Dylan, hoewel hij vermoedelijk hardnekkig zal zwijgen, of jazzpianist Randy Weston die op zijn eenennegentigste nog steeds optreedt."

Wie verdient een pluim?
"Vrijwilligers bij BFC zoals Anneke Frenk, André Peters, Miloud el Bachiri en Brian van Beusekom. Zij zorgen dat anderen volop van sport kunnen genieten."