Informatiemarkt Veilig Wonen speciaal voor ouderen

NAARDEN - Het restaurant van Amaris de Veste wordt morgenmiddag, donderdag 18 mei, omgebouwd tot een informatiemarkt Veilig Wonen. Ouderen kunnen die dag terecht voor informatie en workshops die ingaan op de veiligheid in en om de woning.

De markt is een initiatief van het platform Het Gooi Leeft dat hiervoor samenwerkt met de gemeente, brandweer, politie en valpreventie Het Gooi. Er zijn drie onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed: inbraakpreventie, brandveiligheid en valpreventie.

Babbeltrucs
Naast informatietafels met een scala aan hulpmiddelen en beveiligingsproducten worden er ook drie workshops rondom deze thema's gegeven. Bij de workshop 'Inbraakpreventie en babbeltrucs' komen verschillende vormen van babbeltrucs aan bod, maar ook hoe je deze kunt herkennen. Ook laat de politie zien welke maatregelen er genomen kunnen worden waarmee het voor dieven lastiger wordt om in te breken.

Gevaren en brandpreventie
De brandweer is aanwezig voor de workshop 'De melders die levens redden'. Gevaren, preventie, maar ook praktische oplossingen komen in deze workshop aan bod.

Valpreventie
Veel aandacht zal er ook zijn voor valpreventie. Valpreventie Het Gooi heeft een speciale workshop voor ouderen ontwikkeld met daarin twaalf risicofactoren die kunnen leiden tot lelijke valpartijen met grote gevolgen, zoals het niet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Er wordt ingezet op het voorkomen van vallen en het veilig bewegen in en om het huis.

Deelname en toegang zijn gratis. Wie mee wil doen aan de workshops dient zich van tevoren op te geven bij Amaris de Veste.

Babbeltrucs en hoe je deze kunt herkennen komen aan bod