De G-voetballers van NVC.
De G-voetballers van NVC. Foto: NVC

Subsidie maakt vooruitkijken mogelijk voor G-voetballers

NAARDEN - Goed nieuws voor de G-afdeling van NVC: ze kunnen uitbreiden. Onlangs kregen ze subsidie van het Fonds Gehandicapten Sport. "We kunnen er nu voor zorgen dat we nog meer kinderen en jongvolwassenen kunnen laten voetballen", reageert Marlous van Grieken.

NVC hoopt dat met het extra geld binnen drie jaar het aantal G-sporters verdubbeld kan worden. Nu kunnen ruim 40 jongeren die niet 'passen' binnen het reguliere voetbal wekelijks het veld op. "We kunnen dankzij deze subsidie nu ook echt drie jaar vooruitkijken. Juist omdat NVC het G-voetbal verder wil uitbreiden kwamen wij in aanmerking voor de subsidie. G-voetbal richt zich op jongeren vanaf ongeveer zes jaar die wat extra aandacht nodig hebben. Het gaat dan om bijvoorbeeld jongeren met een langdurige ziekte, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, maar ook met een Autisme Spectrum Stoornis of ADHD", meldt NVC. Dat het G-voetbal bij NVC aanslaat blijkt wel uit het feit dat bijna elf jaar na de start er komend seizoen ook voor het eerst een seniorenpoule van start gaat. "We groeien samen met onze jongeren mee", aldus Van Grieken. Inmiddels zijn ook alle trainers bij het G-voetbal G-gecertificeerd. Vorige week kregen namelijk zeven trainers hun KNVB G-trainersdiploma.

Zaterdag kunnen kinderen en jongvolwassenen tussen 13.00 en 16.15 uur op de velden van de Naardense club kennismaken met het G-voetbal.