Flink druk in de Grote Kerk.
Flink druk in de Grote Kerk.

Ruim 800 tieners bij On Stage

NAARDEN - De beroepenbeurs Het Gooi On Stage is met 800 vmbo-leerlingen en 170 beroepsbeoefenaars een groot succes geworden. Het evenement vond vorige week donderdag plaats in de Grote Kerk van Naarden.

Op de beurs konden de leerlingen kennismaken met heel uiteenlopende beroepen: vrachtwagenchauffeur, brandweerman, pedagogisch medewerker of makelaar. De tieners konden allerlei vragen stellen aan de tafel bij de professionals. Doel was zo meer gevoel te krijgen bij wat het vak inhoudt.
De Grote Kerk stroomde vanaf 13.00 uur vol met leerlingen van onder meer het Wellantcollege, de Sint-Vitusmavo, College de Opmaat, de Fontein en het Vechtstede College. Ze hadden zich allemaal al weken voorbereid op de beurs en vragen voorbereid.

Na de beroepenbeurs volgt ook een Doe Dag op 30 maart, waarop de leerlingen een dagdeel mogen meelopen in een bedrijf of met een ondernemer. De afspraken hiervoor werden afgelopen donderdag tijdens de beroepenbeurs gemaakt.
Het was de tweede keer dat Het Gooi on Stage werd georganiseerd. Volgens de organisatoren is het voor deze leerlingen erg belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is. "Veel vmbo-leerlingen vinden het doorgaans lastig om een keuze te maken voor een vervolgopleiding, omdat ze vaak niet weten wat een beroep precies inhoudt."