Peter Hogenbirk en Pieter Kos kunnen aan de slag met hun ambitieuze plan voor de oude Krachtcentrale aan de haven.
Peter Hogenbirk en Pieter Kos kunnen aan de slag met hun ambitieuze plan voor de oude Krachtcentrale aan de haven. Foto: Carin van den Berg

Nieuw leven voor oude centrale

HUIZEN – De Peter Kos en Pieter Hogenbirk kunnen na twintig jaar eindelijk hun droom verwezenlijken. De gemeenteraad van Huizen ging donderdag akkoord met de verkoop van de voormalige Krachtcentrale, het opvallende gebouw aan de Havenstraat.

Kos en Hogenbirk geven een nieuwe bestemming aan het industriële pand. Ze willen er een creatief broeinest van maken met onder meer ateliers en andere creatieve werkruimtes, een muziekpodium, een galerie, een koffiecafé en andere horeca. Het wordt bovendien een verbinding tussen de haven en het Oude Dorp. De gemeenteraad is blij met dit initiatief waarmee de Krachtcentrale behouden blijft. Er was ook veel lof voor de vasthoudendheid van de ondernemers voor de nieuwe toekomst van de Krachtcentrale, die lang op de nominatie stond om gesloopt te worden.
"Een uniek stuk industrieel erfgoed dat behouden blijft, een geweldig pand waar Huizen trots op mag zijn. Blij dat het nieuw leven krijgt, we kijken reikhalzend uit naar de realisatie", zo klonk het in de gemeenteraad.