De lounge van het Vestinghotel in Naarden. Wachter Muller krijgt veel complimenten over de sfeer.
De lounge van het Vestinghotel in Naarden. Wachter Muller krijgt veel complimenten over de sfeer. Foto: Bob Awick

Het grootste compliment is dat het telkens vol zit

NAARDEN - Op de bovenverdieping wordt nog hard gewerkt aan de inrichting van de kamers, beneden in de lounge genieten de gasten van hun lunch. Het Vestinghotel is nu ruim een week open en rond dit tijdstip is het bemachtigen van een tafeltje best een uitdaging.

Ook tijdens de onofficiƫle opening op vrijdag 20 januari, want de officiƫle die volgt nog, belooft mede-eigenaar Wachter Muller, was het lekker druk in de lounge. "In totaal zijn er wel driehonderd mensen geweest", schat hij.
Of ze nu dan, na een verbouwing van bijna een jaar, op hun lauweren kunnen rusten? "Zeker niet, het is hard werken om de kwaliteit hoog te houden, elke dag weer."
Volgens Wachter heeft het team zich tijdens de opening goed staande gehouden. "Ik ging met een tevreden gevoel naar huis die avond. Veel mensen stonden om 16.00 uur, het moment van opening, al op de stoep. We kregen veel complimenten en ook leuke reacties van de andere horecaondernemers die er waren. Maar er is ook nog wel het een en ander te verbeteren."

Zo kan de akoestiek in de lounge nog wel wat verbetering gebruiken en ook het team moet wat scherper worden. "Ze moeten beter op elkaar ingespeeld raken", aldus Wachter.

Akoestiek kan nog beter en de bediening iets scherper

Zorgen daarover maakt hij zich schijnbaar niet. Volgens hem is het een gemotiveerd team waarbinnen de ervaring in de horeca wisselt. "We hebben gekozen voor mensen die bij het hotel passen, ervaring was niet per se vereist." Volgens hem is het grootste compliment dat het sinds de opening elke keer vol zit. "Ik hoor van veel mensen dat ze de sfeer prettig vinden."
Zijn zorg is nu dat alles goed gaat lopen: lounge, restaurant en hotel. "Ik verheug me erop dat alles zorgeloos verloopt. Dat ik met een gerust hart weg kan en dat dan alles gewoon doordraait." Maar zover is het nog niet. Een wintersportvakantie zit er dan ook niet in voor Wachter. In juni een familieweekendje Schiermonnikoog durfde hij wel al vast te leggen.
Een tafeltje verderop wordt om de rekening gevraagd. "We zijn hier voor de eerste keer, er heerst een erg fijne sfeer en het is mooi gedaan", klinkt het enthousiast. "We komen uit Blaricum en ik lunch regelmatig met mijn moeder. We komen hier zeker terug."
?Tijd om eens een kijkje boven te nemen bij de hotelkamers in wording. Daar lopen elektriciens, schilders en adviseurs door elkaar heen. Wachter wordt op zijn schouder getikt, hij moet een beslissing nemen over het ophangen van een installatie. Ondertussen is zijn partner Tessa Oosthuizen druk in de weer met het inrichten van de kamers. Het formaat en ook de inrichting van de kamer wisselen, maar de sfeer en de gebruikte materialen, zoals hout en rustige kleuren, zijn zo'n beetje in elke kamer hetzelfde.
Tot slot wil Wachter benadrukken graag samen te werken met andere ondernemers, ook horeca, in de Vesting. "Samen dingen doen, evenementen meer elan geven om Naarden nog meer op de kaart te zetten." Daar hoopt hij op.