Sinterklaas komt aan op het strand van Muiderberg

MUIDERBERG Sinterklaas komt zaterdag ook in Muiderberg aan. Kinderen en ouders kunnen zich om 13.45 uur verzamelen langs het voetpad aan het strand, ter hoogte van de kerk.

Om 14.00 uur is het vertrek via de Flevolaan naar het strand. Rond 14.00 uur is Sinterklaas met zijn pieten ook op het strand. Van daar loopt de stoet via de Badlaan en Dorpsstraat naar de Brink. Om 14.30 uur kunnen alle kinderen de sint een hand geven bij de muziektent.

Afgelopen weekend kwam Sinterklaas ook al in Muiden aan.


Meer klachten stankoverlast bij Den Ouden

MUIDERBERG Er komen meer klachten dan normaal binnen bij Den Ouden Groenrecycling. De woordvoerder laat weten dat er gemiddeld zo'n twee klachten per dag binnenkomen over stankoverlast. "Duidelijk meer dan normaal."

Volgens het bedrijf, dat al jaren op de Naarderstraat is gevestigd, houden ze met het plannen van de werkzaamheden rekening met de windrichting. Maar die is de laatste tijd zo veranderlijk dat het lastig te plannen is. "De wind valt soms helemaal stil of verandert opeens van richting."

Volgens het bedrijf zetten ze dan zo snel mogelijk de werkzaamheden stop. Vaak is het leed al geschied en heeft de geur van verbranding zich over de woonwijken verspreid.