Op de Schoutenwerf moeten 50 appartementen komen.
Op de Schoutenwerf moeten 50 appartementen komen.

Ander moet Schoutenwerf-plan oppakken

MUIDEN De Schoutenwerf moet worden overgedragen aan een projectontwikkelaar die het plan om de werf te herontwikkelen verder moet oppakken. Dat heeft eigenaar Ad van der Vliet aan de gemeente laten weten, zo meldt het gemeentebestuur aan de gemeenteraad. Er wordt nu gezocht naar een geschikte partij.

Er wordt al vele jaren gesproken over een grote transformatie van de aloude scheepswerf. Er ligt een plan op tafel voor de bouw van 50 appartementen, met daaronder een parkeergarage voor de bewoners.

Een jaar geleden besprak de gemeenteraad nog de kaders voor het bouwplan, kort gezegd: wat er wel en niet mag gebeuren op de Schoutenwerf. De gemeenteraad had toen onder meer vragen over hoe omwonenden over het plan dachten. Het zorgde ervoor dat er toen geen besluit werd genomen. De maanden daarna volgden gesprekken tussen Van der Vliet en de gemeente om het plan op bepaalde punten aan te passen. Verwacht werd dat er voor deze zomer een besluit zou worden genomen door het gemeentebestuur. Dat bleef uit.
Van der Vliet heeft de gemeente recent laten weten het ontwikkeltraject voor het project Schoutenwerf nu niet met de gemeente af te willen maken, zo meldt wethouder Henrik Boland aan de gemeenteraad. Nu de onroerendgoedmarkt weer aantrekt verwacht Van der Vliet een andere partij te kunnen vinden die de Schoutenwerf verder gaat ontwikkelen. Daarvoor heeft hij inmiddels stappen gezet.

De zoektocht naar een projectontwikkelaar zal betekenen dat de Schoutenwerf verkocht gaat worden, maar dat hoeft voor het nu voorliggende plan voor de bouw van de appartementen geen gevolgen te hebben. Dat er straks een andere projectontwikkelaar in beeld komt om het plan-Schoutenwerf verder onder handen te nemen, heeft wel tot gevolg dat de gemeente even pas op de plaats maakt. De gemeente wacht nu eerst tot er een projectontwikkelaar gevonden wordt voordat de zaak weer opgepakt wordt. De gemeente laat weten te hopen dat er snel een ontwikkelaar gevonden wordt.