Muiderbergse vijvers: visverbod blijft

MUIDERBERG Het is en blijft verboden om aan de vijvers van Muiderberg een hengeltje uit te gooien. Dat laat het gemeentebestuur weten na vragen daarover van de PvdA.

De vragen volgden toen enkele weken geleden kinderen die aan het vissen waren, werden weggestuurd. Vele Muiderbergers waren daarover verbaasd omdat vissen aan de watertjes al vele jaren en zonder problemen werd gedaan. Toch handhaaft de gemeente al jaren, zo laat zij weten. Er werd echter nooit proces-verbaal opgemaakt. De overtreders werden steevast aangesproken, weggestuurd en doorverwezen naar plekken waar wel gevist mag worden.

Gedogen geen optie

Dat er niet gevist mag worden aan de Muiderbergse vijvertjes komt doordat die ontbreken op de lijst van viswateren en volgens de Visserijwet mag er dan absoluut niet gevist worden. Ook gedogen door de gemeente is geen optie.

Verzoek van hengelaars

De enige manier waarop er wel gevist mag worden aan de bewuste vijvertjes is door de watertjes toe te voegen aan de lijst van viswateren. Dat kan alleen als de betrokken hengelsportvereniging, in dit geval de Algemene Weesper Hengelaarsbond (AWHB), een officieel verzoek doet om de wateren als viswater aan te merken. Als het gemeentebestuur met dat verzoek akkoord gaat, zou het betekenen dat elke visser met een vispas er mag vissen. Of dat ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag.


Schade bouw-verkeer moet gecompenseerd

MUIDEN Er moet een compensatie komen voor de schade door het bouwverkeer van het werk aan de A1 en de A6. Dat stelt het CDA.

Het zware bouwverkeer van het snelwegwerk heeft volgens het CDA schade toegebracht aan de IJsselmeerweg, de parallelweg langs de A6, de Amsterdamsestraatweg, Naarderstraatweg, Naardervaart, Zuidpolderweg en de Rijksweg.

Het CDA vraagt de gemeente nu welke bedragen het daarvoor heeft ontvangen. Daarnaast moet er volgens de partij namens Rijkswaterstaat een compensatie voor betrokken inwoners komen.