Voegt Weesp zich over een paar jaar bij Gooise Meren?
Voegt Weesp zich over een paar jaar bij Gooise Meren? Foto: Sjoerd Stoop

Fuseren met Weesp: ja of nee?

GOOISE MEREN Gaat de gemeente Gooise Meren over enkele jaren fuseren met Weesp? Of het zover komt moet snel een stuk duidelijker worden. De gemeente Gooise Meren hakt volgende week de knoop door over haar standpunten over Weesp. Vanavond (woensdag) mogen bewoners nog hun zegje doen.

Weesp en Gooise Meren praten over samenwerken en fuseren omdat Weesp de gemeente Gooise Meren daarvoor benaderd heeft. Weesp moet samengaan met een andere gemeente omdat het tekortkomt om op de lange termijn zelfstandig door te gaan. Gooise Meren reikt Weesp graag de hand. Weesp heeft Gooise Meren nu gevraagd hoeveel het kan voldoen aan een reeks wensen van de stad. Gooise Meren moet dat nu laten weten. Weesp heeft hetzelfde ook aan Amsterdam gevraagd. De hoofdstad heeft al aangegeven aan alle wensen van Weesp te kunnen voldoen. Als Gooise Meren ook haar antwoord heeft gegeven, hakt Weesp half november de knoop door en maakt een keuze.

Voordat de gemeenteraad van Gooise Meren haar standpunt bepaalt, wordt er eerst nog met bewoners gesproken. Bewoners konden de afgelopen weken meedoen aan een enquĂȘte van het burgerpanel over Weesp, vanavond (woensdag) wordt er op het gemeentehuis een bewonersavond gehouden over een toekomst van Gooise Meren met Weesp. De avond start om half acht.