MHC Muiderberg verlangt al vele jaren naar een tweede veld.
MHC Muiderberg verlangt al vele jaren naar een tweede veld. Archieffoto: Yannick uit den Boogaard

Tweede hockeyveld MHCM: hoe verder?

MUIDERBERG Weer geharrewar rond de aanleg van het tweede hockeyveld voor hockeyclub MHC Muiderberg. Na jaren wachten leek dat langgewenste tweede veld te kunnen komen op sportcomplex De Negen Morgen, naast de voetbalvelden, maar dat plan wordt nu toch weer van tafel geveegd.

Nadat er eerst jaren werd gekeken of het tweede veld naast het eerste veld in het Kocherbos kon komen, hakte de hockeyclub afgelopen najaar de knoop door en koos ervoor om te gaan voor een tweede hockeyveld op sportcomplex De Negen Morgen. Het bleek de beste (tweede) keus voor de club.

De plannen voor het tweede hockeyveld moeten echter toch weer naar de tekentafel. De gemeente heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan en gekeken of de aanleg van het tweede hockeyveld naast de voetbalvelden haalbaar is. Er werd eerst gekeken of het veld zou kunnen komen op een stuk grond naast het sportpark, zodat voetbalclub SC Muiderberg er geen 'last' van zou hebben. Een veld naast het sportcomplex bleek geen haalbare kaart. Dat heeft vooral te maken met de natuur: rond De Negen Morgen gelden meerdere beschermzones vanwege onder meer het weidevogelleefgebied, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam en meer. Een tweede hockeyveld óp sportcomplex De Negen Morgen levert ook te veel haken en ogen op. Vooral enkele technische problemen zorgen ervoor dat er geen kwalitatief geschikt hockeyveld aangelegd kan worden op het sportpark.

Nu de plannen voor het tweede hockeyveld op of naast De Negen Morgen afvallen blijft er nog maar één vraag over: hoe nu verder? De hockeyclub kwam zelf nog met een voorstel om te zoeken naar een andere plek waarbij er ruimte is voor een heel ander sportcomplex met twee velden en een clubgebouw. Dat is vooralsnog niet mogelijk. Een half jaar geleden lag er ook een variant op tafel voor een tweede hockeyveld op de Brediusgronden in Muiden. Die variant had niet de voorkeur van de leden van SC Muiderberg, maar het zou goed kunnen dat er nu toch weer over gesproken gaat worden.