Tussen de marktkraampjes kan her en der een zanger opduiken.
Tussen de marktkraampjes kan her en der een zanger opduiken. Foto's: Bob Awick

Nat, maar geslaagd Spieringfestival

MUIDEN Het was dan wel nat, en soms heel erg nat, maar het mocht de pret geen moment drukken: het Spieringfestival was vrijdagavond en zaterdag geslaagd.

Al enkele jaren wordt er als opwarmertje op vrijdagavond ook gefeest. Het regende dan wel heel erg hard, gefeest werd er volop. Qua toestroom hadden de kroegen geen klagen.

Zaterdag overdag was de regen wel spelbreker. "Dat hebben we echt wel gemerkt", vertelt organisator Pieter van Buijtenen. "We hadden wat minder marktkraampjes dan normaal en ook het aantal bezoekers was door de regen wat lager. Maar wat er was, was wel erg leuk. We hadden kraampjes, tussendoor een straatoptreden van een zanger, hapjes en drankjes en ga zo maar door."

's Avonds groot feest

Toen het 's avonds eenmaal opklaarde werd het alsnog groot feest. "Je zag de boel echt helemaal opfleuren. We hadden 's avonds ook een goedgevuld programma met meerdere optredens en het stond ook vol met mensen. Dat gaf toch een goed gevoel."

Andere datum

Volgens de organisatie van het Spieringfestival gaat het feest volgend jaar weer door, maar zou de datum wel wat naar voren moeten. "Nu moesten we de boel naar achter verplaatsen, maar je merkt dat het feest een stuk leuker wordt als het half augustus kan. Daar gaan we ons hard voor maken."

Maar ook de podia zelf zijn goed gevuld.
Lekker struinen langs de leukste koopjes.
Wat minder kraampjes dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken.
Even tot rust komen.
Zoals elk jaar damt grootmeester Ton Sijbrands tegen vele Muiders.