Straks één jeugdonderscheiding

GOOISE MEREN Er komt één jeugdonderscheiding voor heel Gooise Meren. Dat plan heeft de gemeente.

Met het 'jeugdlintje' worden straks elk jaar jongeren geëerd die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Naarden en Bussum deden dat al: Naarden gaf elk jaar de Vestingster weg, Bussum had de Bussums Belofte. Deze laatste werd tot nu toe pas één keer vergeven, aan The Voice-winnares Julia van der Toorn, alweer drie jaar geleden.
De bestaande jeugdonderscheidingen worden geschrapt en er komt één onderscheiding voor terug.

Voor Muiden wordt het uitreiken van een jeugdonderscheiding helemaal nieuw, zo'n jeugdlintje was er nog niet. Toch zullen er ook in Muiden en Muiderberg genoeg jongeren wonen die aanspraak zouden kunnen maken op de onderscheiding.
Met de komst van een jeugdonderscheiding heeft Gooise Meren straks weer een nieuwe onderscheiding erbij voor bewoners. Voor volwassenen had Bussum de Kleine Johannes al, had Naarden het Naardens Compliment en hadden Muiden en Muiderberg de Muider Roemer. Deze onderscheidingen bestaan nog steeds, maar zijn sinds de fusie tot Gooise Meren nog niet uitgereikt. Dat gaat wel weer gebeuren. Sinds de fusie heeft Gooise Meren ook een zilveren legpenning. Deze werd tot nu toe één keer toegekend, aan Olympisch zwemkampioen Ferry Weertman, maar moet nog worden uitgereikt.