Zaterdag werd er nog volop geklust op De Brink.
Zaterdag werd er nog volop geklust op De Brink. Foto: Carlijn Kolk

Muiderbergers knappen muziektent zelf op

MUIDERBERG - De blikvanger van Muiderberg, de muziektent, staat al jaren te rotten. Hoog tijd dus voor een flinke opknapbeurt. Omdat de gemeente het verval maar niet aanpakt, besloten inwoners zelf de handen uit de mouwen te steken.

"De gemeente heeft andere prioriteiten in verband met de financiële middelen. Als wij het niet doen, was het waarschijnlijk pas over een paar jaar gebeurd", zegt voorzitter van de dorpsraad Harry Mock. De houten panelen en het trapje worden daarom vervangen.

Dit is onderdeel van de 'doe-democratie', vertelt Mock. Op deze manier is de klus goedkoper voor de gemeente en de inwoners en het gaat ook nog eens sneller. "We werken daarin wel samen met de gemeente. Zij leveren het materiaal en de dorpsraad, in dit geval het klussenteam, doet het werk." Wanneer het om meer ingewikkelde klussen gaat springt de gemeente ook bij. Zo nam ze bij de muziektent het herstel van de trap en de panelen voor haar rekening.

'Mooi op tijd klaar'

De muziektent was mooi op tijd klaar vertelt een meer dan tevreden Mock daags na het klaren van de klus. Afgelopen maandag vormde het al het decor voor een fotoshoot van een bruidspaar.

Meer klusjes

Met een aantal enthousiaste vrijwilligers willen ze het hele dorp langs, want er zijn nog genoeg klussen. "Ik zou het heel prettig vinden om de vijver hiernaast weer in ere te herstellen, die hoort er gewoon bij", droomt een man alvast. Mock zelf heeft zijn zinnen gezet op de terugkeer van de volière die ooit in het dorp stond. Maar er zijn ook grootse plannen zoals het realiseren van een natuurbad. De naam is er al: AquaBrink.

Dorpsraad

Het klussenteam maakt deel uit van Dorpsraad Muiderberg die sinds het voorjaar van 2016 actief is en komt voort uit de al bestaande bewonersvereniging. "We waren gewend aan een gemeente met 6.000 inwoners, waarvan zo'n 3.000 in Muiderberg. Met de dorpsraad willen we ervoor zorgen dat de belangen van de kern Muiderberg in de grote gemeente niet worden vergeten." En volgens de voorzitter lukt dat aardig.